Aparatići za zube

Jeste li umorni od života s krivim ili nepravilno postavljenim zubima?

Zubni aparatić može pomoći!

Sa suvremenom tehnologijom i tehnikama ispravljanje osmijeha nikada nije bilo lakše.

Naši ortodontski specijalisti radit će s vama na izradi personaliziranog plana liječenja koji odgovara vašim potrebama i stilu života.

aparatić za zube, zagreb, cijena, fiksni aparatić za zube
bravice

FIKSNI ZUBNI APARATIĆ

Metalne bravice

Pomoću metalnih bravica moguće je uspješno riješiti veliki dio izazova nepravilnih zubi i namijenjene su svim uzrastima kojima ne predstavljaju estetski izazov. Postoji jako puno metalnih bravica, a naše su među najkvalitetnijima koje postoje.

Estetske bravice

Keramičke ili safirne bravice smatraju se visoko estetskim bravicama, a po učinkovitosti su jednake kao i metalne bravice. Mogu biti bijele boje ili prozirne kada se stapaju s prirodnom bojom zubi. Upravo zbog tog razloga drugi ih na vama teško primjećuju, osim iz najbliže udaljenosti.

Prozirni aparatić za zube Invisalign® je novi korak u budućnost digitalizacije u stomatologiji i ortodonciji. Potpuno prozirni aparatić koji ispravlja zubne nepravilnosti uz pomoć niza prozirnih udlaga koje se izrađuju individualno za Vaše zube i mogu se skidati.

Zubni aparatić je važan za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva. Vaši zubi se izravnavaju pomoću niza nevidljivih udlaga, koje su posebno izrađene po vašim zubima i lako se mogu maknuti. Svaka nova izrađena udlaga, mijenja položaj zubi, pomičući ih, a može ih čak i rotirati ako je potrebno. Kreirane su tako da koriste definiranu količinu sile na točno određenom mjestu u točno određeno vrijeme.

Koja je razlika između klasičnog aparatića i Invisaligna®?

  • Invisalign® aparatić je gotovo neuočljiv, proziran je i može se skinuti.
  • Udlage se rade po mjeri, individualno za svakog pacijenta ovisno o anomaliji koja se treba riješiti.
  • Vrlo lako se stekne navika na aparatić i ne ometa nas u svakodnevnim aktivnostima.
  • Ne postoji dobna granica za terapiju Invisalignom.
  • Procjena terapije se zna odmah na početku, a svaki pacijent dobije simulaciju svih pokreta zubi i konačan izgled.
  • Udlage se peru zubnom četkicom i toplom vodom.

Zašto aparatići za zube?

Zubni aparatić učinkovito je rješenje za ispravljanje nepravilno postavljenih ili krivih zubi, poboljšanje problema sa zagrizom i poboljšanje oralnog zdravlja.  Ravniji, zdraviji i samouvjereniji osmijeh za dugoročne prednosti.

Zdravstveni rizici nepravilnog zubnog niza:

Pojačano stvaranje kamenca, te posljedično, stvaranje karijesa.

Bolesti desni, kao što su gingivitis i parodontitis, koje dovode do propadanja i naposljetku gubitka zubi ukoliko se problem ne riješi na vrijeme. 

Pojačano trošenje zubi i čeljusnog zgloba zbog lošeg zagriza.

ortodoncija imed, ortodontija slovenia, zagreb, hrvaška